Afrikanen in Europa no image

Published on juli 20th, 2008 | by arnold pannenborg

Speelt Eto’o volgend seizoen in Oezbekistan?

Normaliter doe ik niet mee met de geruchtenmachine die in het tussenseizoen zoals gewoonlijk de voetbalwereld overspoelt. Maar de roddel dat Samuel Eto’o volgend seizoen mogelijk bij Kuruvchi in de hoogste voetbaldivisie van Oezbekistan speelt, is simpelweg te leuk om te laten liggen.

Bij deze dus het volgende nieuws. Drievoudig Afrikaans voetballer van het Jaar Samuel Eto’o zal een contract van zes maanden tekenen bij Kuruvchi, een club uit de Oezbeekse hoofdstad Tashkent. Dat meldt de club in een officieel persbericht op haar website. De Kameroense topschutter, die met enkele vertegenwoordigers van zijn huidige club Barcelona onlangs een bezoek bracht aan het Centraal-Aziatische land, zei ter plaatse dat hij alle opties open hield, ook die van Kuruvchi.

Eto’o, die de interesse heeft van iedere grote club in Europa, zou voor een transferbedrag van 40 miljoen euro van de Catalaanse stad naar het onbekende Oezbekistan verkassen. Opvallend is dat het contract van Eto’o een prestatie-contract zou zijn. Het is de bedoeling dat Eto’o de club gaat plaatsen voor de kwartfinales van de Aziatische Champions League. Alleen als dat lukt, kan Eto’o uitzien naar een nieuw contract.

Kuruvhci is een relatief onbekende club uit Oezbekistan, een autoritaire staat met ongeveer 27 miljoen, vrij arme, inwoners. De club kan Eto’o goed gebruiken in de derby tegen haar grote stadsgenoot, FC Pakhtakor, die al jaren achtereen landskampioen is geworden. Eto’o zal uiteraard carrièretechnisch een stapje terug doen als de deal doorgaat. Kuruvchi heeft nog nooit een prijs gewonnen en ook het stadion met 16.000 plaatsen is natuurlijk een stuk minder dan wat Eto’o in Camp Nou gewend is.

Bovendien kent het voetbal in Oezbekistan geduchte concurrentie van Kurash, een Oezbeekse vorm van worstelen.

In ieder geval ontkent Barcelona de aanstaande transfer met de woorden dat dat ‘wel heel onwaarschijnlijk’ zou zijn. Inderdaad, maar lachen is het wel.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑