Zuid-Afrika 2010 beker

Published on december 6th, 2009 | by arnold pannenborg

Ivoorkust in Groep des Doods, Kameroen treft Oranje

Vrijdag vond in Zuid-Afrika de loting voor het WK plaats. Ghana, Ivoorkust, Algerije en Zuid-Afrika mogen hun borst natmaken, Nigeria treft alweer Argentinië en Kameroen neemt het op tegen Oranje.

Kameroen
Bijna iedereen roept dat Nederland het getroffen heeft met Japan, Denemarken en Kameroen. Inderdaad, Oranje is dé favoriet in Groep E. Kameroen staat momenteel echter 11de op de wereldranglijst en doet al voor de zesde keer mee aan een WK. De Indomitable Lions maken samen met Nederland de meeste kans om op de bovenste twee plekken te eindigen. De derde en laatste groepswedstrijd is die tussen Nederland en Kameroen.

Ivoorkust
Volgens velen zijn de Olifanten momenteel het sterkste Afrikaanse elftal. Jammer genoeg zijn de Ivorianen, net als in 2006, alweer in een ijzersterke groep (G) beland. Noord-Korea is te doen maar Portugal en vijfvoudig kampioen Brazilië vormen net als Argentinië en Nederland tijdens het vorige WK twee flinke obstakels. Didier Drogba en de zijnen moeten werkelijk alles uit de kast trekken om deze zekere “Groep des Doods” te overleven.

Ghana
Sommige experts beweren dat juist de Black Stars in de sterkste groep van dit toernooi zijn ingedeeld. Duitsland, Australië en Servië mogen dan geen makkelijke landen zijn, toch heeft Ghana een gerede kans om Groep D levend door te komen. De winnaars van het meest recente U20 WK kwalificeerden zich voor de tweede keer voor een WK en mogen niet worden onderschat.

Algerije
De Woestijnvossen hebben vast een zware dobber aan de tegenstanders in Groep C. Redelijkerwijs mag worden verwacht dat Engeland en de Verenigde Staten deze groep zullen overleven. Maar Algerije, dat voor het eerst sinds 1986 weer meedoet aan een WK, kan zeker voor een verrassing zorgen. Ze moeten dan wel Slovenië en minstens één van de favorieten verslaan.

Nigeria
Voor de Super Eagles wordt het WK 2010 een weerzien van oude bekenden. Immers, ook in 1994 stond Nigeria in de groep tegenover Argentinië en Griekenland. Toen kwamen ze met succes de groep door. Zuid-Korea geldt in de huidige Groep B als gevaarlijke outsider maar is net als de Grieken zeker te doen voor de Nigerianen. Als Nigeria het hoofd koel houdt, zit een plekje in de achtste finales er wel in.

Zuid-Afrika
Het gastland treft drie gevaarlijke tegenstanders: Mexico, Uruguay en Frankrijk. De Bafana Bafana nemen het dus op tegen twee voormalige wereldkampioenen. In eigen land – en daarbuiten ook trouwens – geven weinig fans de Zuid-Afrikanen een kans op de volgende ronde. Het thuisvoordeel helpt Zuid-Afrika echter ongetwijfeld door Groep A heen, zeker als je bedenkt dat de tegenstanders op hun retour zijn.

De gehele loting op een rijtje:

Groep A
1. Zuid-Afrika
2. Mexico
3. Uruguay
4. Frankrijk

Groep B
1. Argentinië
2. Nigeria
3. Zuid-Korea
4. Griekenland

Groep C
1. Engeland
2. Verenigde Staten
3. Algerije
4. Slovenië

Groep D
1. Duitsland
2. Australië
3. Servië
4. Ghana

Groep E
1. Nederland
2. Denemarken
3. Japan
4. Kameroen

Groep F
1. Italië
2. Paraguay
3. Nieuw-Zeeland
4. Slowakije

Groep G
1. Brazilië
2. Noord-Korea
3. Ivoorkust
4. Portugal

Groep H
1. Spanje
2. Zwitserland
3. Honduras
4. Chili

Tags: , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑