Afrikanen in Europa essie

Published on januari 13th, 2010 | by arnold pannenborg

Ghana wacht met smart op talisman Essien

Waar blijft Michael Essien? Dat is de vraag die op de lippen van alle Ghanezen hangt. De uitgedunde selectie van de Black Stars kan haar talisman goed gebruiken voor de wedstrijd tegen Ivoorkust op vrijdag.

Voor de Ghanezen is de aanslag op de Togolese spelersbus, hoe cru ook, een geluk bij een ongeluk. Maandag zou de selectie aantreden tegen Togo voor haar eerste groepswedstrijd in de Afrika Cup. Maar Adebayor en de zijnen werden op last van de regering teruggeroepen. Ghana had daarmee een paar extra dagen gekregen.

Blessure
Die zijn hard nodig voor bondscoach Milovan Rajevac. Vlak voor de Afrika Cup kreeg de Serviër te horen dat vier van zijn vaste krachten niet beschikbaar waren. Laryea Kingston, John Mensah, Stephen Appiah en John Paintsil hebben allen last van een blessure. Ook Sulley Muntari is er niet bij. Hij werd door Milo wegens ongedisciplineerd gedrag niet geselecteerd.

De ganse natie rekent op de bovennatuurlijke krachten van middenvelder Michael Essien. Maar waar blijft hij toch? Essien zou zich sowieso pas op zaterdag, één dag voor de openingswedstrijd van de Afrika Cup, bij de selectie melden. Hij had namelijk een blessure opgelopen tijdens een Champions League wedstrijd. Chelsea had aangegeven hem in het weekend op het vliegtuig te zetten.

Visum
Maar toen was daar plots het probleem met Essien’s visum. Angola had besloten die niet zomaar toe te kennen, stervoetballer of niet. Dit valt overigens perfect in het beleid van de Angolezen. Ook vele journalisten kregen namelijk pas na weken een visum en sommige leden van de pers hadden zelfs helemaal pech.

De kans dat Essien tegen de Togolezen zou kunnen spelen, was al nihil. Hij wilde zich echter graag bij zijn ploegmakkers voegen in de voorbereiding op de wedstrijd tegen de Olifanten.

Sneeuwval
Zondagavond zou de redder van het Ghanese volk richting Angola vertrekken. Maar Essien zat niet in het vliegtuig. Volgens berichten zou hij door Chelsea zijn tegengehouden. De clubleiding wilde graag dat hij nog een paar daagjes “thuis” zou herstellen. Andere berichten reppen over hevige sneeuwval; Essien’s vliegtuig kon niet opstijgen.

En zo zit Ghana daags voor de cruciale wedstrijd in zak en as. De selectie bestaat nu veelal uit jeugdige, onervaren talenten. Na het wegvallen van Togo is iedere wedstrijd in Groep B van levensbelang. En zelfs als Essien zich vandaag of morgen in Cabinda meldt, is het zeer de vraag of hij 100 procent fit is.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑