Afrikanen in Europa mun

Published on februari 20th, 2010 | by arnold pannenborg

Rajevac en Muntari leggen ruzie bij

Omwille van disciplinaire redenen werd hij buiten de selectie voor de Afrika Cup 2010 gehouden. Maar bondscoach Milovan Rajevac en “probleemkind” Sulley Muntari hebben de ruzie bijgelegd.

Het was een gesprek tussen een vader en zijn zoon, aldus de Servische bondscoach Milovan Rajevac. Het is onduidelijk wat de twee precies tegen elkaar hebben gezegd, afgelopen woensdag in Milaan. ‘Dat blijft binnen de familie,’ zei Rajevac. Duidelijk is dat beide mannen met een brede grijns de pers te woord stonden. De kou is uit de lucht. Sulley Muntari gaat nu hoogstwaarschijnlijk mee naar het WK in Zuid-Afrika.

Sulley Muntari staat algemeen bekend als probleemgeval. Hij werd ook niet opgenomen in de selectie voor de Afrika Cup 2010, die onlangs in Angola plaatsvond. Muntari zou een te grote mond hebben. Hij zou zich niet aan de regels houden. Hij zou zich te arrogant opstellen en geen gedrag vertonen dat ten goede komt aan de eenheid binnen het nationale elftal. Het was een heuse rel en heel Ghana bemoeide zich ermee.

Verwaande speler
Muntari speelde niet mee in de laatste kwalificatiewedstrijden voor het WK. Ghana plaatste zich voor het toernooi in Zuid-Afrika en menigeen vroeg zich openlijk af of de verwaande speler überhaupt wel een meerwaarde had. De Black Stars bereikten tijdens de recente Afrika Cup de finale, ook zonder de voetballer van Inter Milan. Wéér vonden experts dat hij duidelijk niet onvervangbaar was.

Toch ging bondscoach “Milo” een nieuwe verzoeningspoging aan. Hij onderbrak zijn vakantie en reisde af naar Muntari’s thuisstad Milaan. De voetballer nodigde de coach uit om een kijkje te nemen in het trainingskamp van de huidige landskampioen. De sfeer was volgens de aanwezige pers buitengewoon goed. Muntari toverde zowaar een brede glimlach op zijn gezicht. De voetballer staat erom bekend dat hij nooit lacht.

Nieuw persoon
Na afloop stond Milo de pers te woord. ‘Het probleem met Muntari is voorbij. Hij heeft me laten zien dat hij een nieuw persoon is. Ik zag een speler met een goede mentaliteit en de bereidheid om te sterven voor de Black Stars. Hij begrijpt nu de filosofie rond het Ghanese elftal en ik prijs zijn bescheidenheid en het respect dat hij heeft getoond voor de fans in Ghana, zijn teamgenoten, de officials en voor mij en mijn assistent.’

Het charme-offensief van de Serviër heeft geholpen. Milo heeft het laatste jaar veel tijd gestoken in normalisering van de relatie met zijn speler. Aan de andere kant wist Muntari donders goed dat hij vrede moest sluiten met de bondscoach om nog kans te maken op een plekje bij de WK-selectie. Daarvoor wilde hij maar al te graag zijn norse houding wijzingen.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑