Eq Guinee & Gabon 2012 trof

Published on februari 21st, 2010 | by arnold pannenborg

Zware loting Kameroen

Kameroen krijgt het zwaar in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2012. Andere toplanden als Ghana, Ivoorkust, Egypte en Nigeria hoeven zich weinig zorgen te maken.

De Afrika Cup 2010 is koud achter de rug of de volgende dient zich alweer aan. Op zaterdag verrichtte de Afrikaanse voetbalbond CAF de loting voor de kwalificaties voor de Afrika Cup 2012, die in Equatoriaal Guinee en Gabon zal worden gehouden. Waar de BBC de groep met Egypte en Zuid-Afrika als “Groep des Doods” bestempelt, ga ik voor de groep met Kameroen, Senegal en DR Congo.

Egypte is uiteraard topfavoriet voor de titel in 2012. Zij wonnen het toernooi al driemaal op een rijtje, in 2006, 2008 en afgelopen januari in Angola ook. De Farao’s zijn ingedeeld in Groep 7 met Zuid-Afrika, Sierra Leone en Niger. Dat zou nauwelijks problemen moeten opleveren, zeker niet omdat de Bafana Bafana al jaren onder hun kunnen presteren.

Grote landen
Ook andere grote landen als Ghana, Tunesië, Ivoorkust, Algerije, Nigeria en Mali behoren deze kwalificatieronde heelhuids door te komen. Ghana’s grootste tegenstander is Soedan; Ivoorkust heeft waarschijnlijk van Benin het meeste te duchten; Tunesië hoeft de borst niet bepaald nat te maken voor Malawi; Algerije neemt het op tegen Marokko; en Nigeria’s grootste opponent is Guinee.

Alleen Kameroen krijgt het zwaar in Groep 5 met Senegal, DR Congo en Mauritius. Ook al doen de Senegalezen het de laatste jaren niet al te best op voetbalgebied, toch blijven zij een geduchte tegenstander. Datzelfde geldt voor de Democratische Republiek Congo, wiens nationale elftal voor lokale spelers vorig jaar het African Nations Championship won.

Stunten
Ook Groep 3 is met Zambia, Mozambique en Libië niet ongevaarlijk. Zambia krabbelt de laatste jaren uit een dal, Mozambique is ook een tegenstander van redelijk formaat, en de Libiërs kunnen altijd stunten. Angola, gastland van de meest recente editie van de Afrika Cup, ziet zich terug in een groep met Oeganda, Kenia en Guinee Bissau. Dat moet te doen zijn voor de Palancas Negras.

Hieronder de volledige trekking:
Groep 1: Mali, Kaapverdische Eilanden, Zimbabwe, Liberia
Groep 2: Nigeria, Guinee, Ethiopië, Madagascar
Groep 3: Zambia, Mozambique, Libië, Comoren
Groep 4: Algerije, Marokko, Tanzania, Centraal-Afrikaanse Republiek
Groep 5: Kameroen, Senegal, DR Congo, Mauritius
Groep 6: Burkina Faso, Gambia, Namibië, Mauritanië
Groep 7: Egypte, Zuid-Afrika, Sierra Leone, Niger
Groep 8: Ivoorkust, Benin, Rwanda, Burundi
Groep 9: Ghana, Congo, Soedan, Swaziland
Groep 10: Angola, Oeganda, Kenia, Guinee Bissau
Groep 11: Tunesië, Malawi, Tsjaad, Botswana

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑