Afrikanen in Europa bent

Published on maart 22nd, 2010 | by arnold pannenborg

Bentley van Eto’o gestolen

Voetballers in Milaan verdienen veel, maar raken het ook zo weer kwijt. Het laatste slachtoffer is Samuel Eto’o. De dure auto van de Kameroener werd gisteravond gejat, nadat hij hem had uitgeleend uit een teamgenoot.

Samuel Eto’o zal zich voortaan twee keer bedenken vooraleer hij zijn bolide uitleent. Waarom hij zijn Bentley van 150.000 euro afstond aan ploeggenoot Marko Arnautovic is niet duidelijk. Dat hij zo’n grap niet nogmaals zal uithalen, staat wel vast.

Gisteravond deed oud-Twente speler Arnautovic aangifte van diefstal. Hij had de protserige auto van Eto’o geleend en had ‘m voor de deur van het Sheraton Hotel in Milaan geparkeerd. ’s Avonds kon hij zijn geleende vervoermiddel niet meer vinden op de plek waar hij hem had neergezet. De auto is naar verluidt tussen 21.30 en 22.00 uur gestolen.

Wagenpark
Het is maar de vraag of Eto’o het nieuws van de diefstal zwaar op zal vatten. Eto’o staat erom bekend dat hij met geld smijt – en gelukkig voor hem heeft hij daar veel van. De Kameroener zou beschikken over een wagenpark waar je u tegen zegt en zal de komende dagen zeer zeker niet door Milaan naar de training hoeven fietsen.

Eto’o had er juist een prima week op zitten. Vorige week scoorde hij nog een belangrijk doelpunt in de wedstrijd tegen Chelsea en zorgde hij ervoor dat de Milanezen weer een ronde verder zijn in de Champions League.

Muntari
Samuel Eto’o is overigens niet de eerste Afrikaanse voetballer die te maken krijgt met de doortastendheid van de Milanezen. Teammakker Sulley Muntari werd vorig jaar op brutale wijze beroofd op het moment dat hij stilstond voor een rood stoplicht. Hij deed het raampje naar beneden nadat twee mannen op een scooter hem hadden benaderd.

Een van de mannen griste vervolgens Muntari’s horloge ter waarde van 17.000 euro weg. De Ghanees sloeg zichzelf niet op het voorhoofd omdat hij zo’n duur horloge om de pols droeg, maar deelde in plaats daarvan een rake klap uit aan een van de overvallers. De mannen, waarvan er bij eentje een Inter-sjaaltje om de hals hing, wisten echter te ontkomen.

Enkele uren later, rond drie uur ’s nachts, probeerde een dief Muntari’s auto open te breken. De Ghanees werd wakker van het geluid van brekend glas, stormde naar beneden en achtervolgde de inmiddels wegrennende schurk. Even later vatte Muntari de man in de kraag en droeg hem over aan de politie.

Seedorf
Ook de voormalige Oranje-klant Clarence Seedorf kent de interesse van de Milanezen in de profvoetballers. In dit geval waren dieven nieuwsgierig naar het interieur van de speler van AC Milan. Drie gemaskerde mannen drongen in 2005 Seedorf’s woning binnen en maakten 100.000 euro buit.

Het noorden van Italië schijnt al jaren te worden geplaagd door vele overvallen en andere criminaliteit.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑