Zuid-Afrika 2010 bafan

Published on mei 28th, 2010 | by arnold pannenborg

Zuid-Afrika verslaat Colombia in oefenduel

De Zuid-Afrikanen kunnen voor even opgelucht adem halen. De Bafana Bafana, het nationale elftal van de WK-gastheer, wonnen een vriendschappelijk duel van Colombia.

De laatste jaren is het spel van het Zuid-Afrikaanse nationale elftal bar en boos. Vooral op scorend gebied weten de Bafana Bafana niet te imponeren. Vele wedstrijden eindigden dan ook in een 0-0 gelijkspel. Maar nu is er goed nieuws voor de Zuid-Afrikanen. Het land won een vriendschappelijk duel met 2-1 van Colombia.

Dat beide Zuid-Afrikaanse doelpunten voortkwamen uit penalty’s, mocht de pret niet drukken. Dat het eerste doelpunt volgens de kenners uiterst dubieus was, ook niet. (Modise miste in eerste instantie de penalty maar mocht deze om onduidelijke redenen overdoen.) Het belangrijkste nieuws was: Zuid-Afrika won. En daar gaat het om, zo vlak voor aanvang van het grootste sportevenement ter wereld.

Kwaliteit

In Zuid-Afrika, en de rest van de wereld, heeft men weinig vertrouwen in de prestaties van het nationale elftal. Zelfs FIFA-voorzitter Sepp Blatter klaagde over het gebrek aan kwaliteit van de gastheer. Dat Zuid-Afrika nu al tien wedstrijden ongeslagen is, leidt nog niet bepaald tot optimistische geluiden.

Toch zal bondscoach Carlos Alberto Parreira ongetwijfeld enigszins tevreden zijn met deze overwinning, die de druk van de ketel zal halen.

Zuur
Voor de Colombiaanse spelers was het reisje naar Zuid-Afrika extra zuur. Ze verloren behalve de wedstrijd naar verluidt ook bijna 3.000 dollar aan contanten. Twee medewerkers van het hotel waar de selectie verbleef, zijn inmiddels gearresteerd. Zij zouden het geld uit de tassen van de spelers hebben gestolen. De twee verdachten zijn ondertussen al voorgeleid.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑