Coaches kings

Published on mei 31st, 2010 | by arnold pannenborg

Woede bij Kingston na uitsluiting WK

Laryea Kingston is de pan uitgeflipt. Hij mag niet mee naar het WK. Na de bekendmaking afgelopen zaterdag konden omstanders voorkomen dat hij bondscoach Rajevac te lijf ging.

Dit weekend was het D-Day voor de Ghanese internationals. Bondscoach Milovan Rajevac maakte de definitieve 23-koppige selectie bekend voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Behalve Eric Addo was ook rastaspeler Laryea Kingston niet in de lijst opgenomen. Voor de 29-jarige voetballer was het de laatste kans om nog op een WK te kunnen acteren.

De speler, die ook weg is bij zijn Schotse club Hearts, kon zijn uitsluiting maar moeilijk verkroppen. Volgens lokale media moesten omstanders de middenvelder in bedwang houden, omdat hij bondscoach Rajevac fysiek te lijf wilde gaan. De Servische coach kreeg daarop enkele verbale aanvallen te verduren.

‘Ik zweer tot God dat je geen goede coach bent,’ zo zou hij in een vijf minuten durende tirade hebben geroepen. ‘Jij weet niets van voetbal, domme man.’

Brief

Het is niet de eerste keer dat spelers van Ghana uit hun dak gaan. Daarom ook had de Ghanese voetbalbond GFA van tevoren in een brief gewaarschuwd dat geweld niet zou worden getolereerd.

Vier jaar geleden ging Baba Armando uit zijn plaat. Hij beschuldigde officials van het aannemen van steekpenningen van spelers, die vervolgens wel in de definitieve selectie voor het WK 2006 werden opgenomen. Van Armando is op internationaal niveau sindsdien weinig meer vernomen.

Dickoh

Datzelfde geldt voor Francis Dickoh, die de voormalige bondscoach Claude Le Roy in niet mis te verstane bewoordingen zijn ongenoegen duidelijk maakte. Hij was niet opgenomen in de selectie voor de Afrika Cup 2008.

Laryea Kingston zal nu niet alleen op zoek moeten gaan naar een nieuwe club, maar ook een nieuw nationaal elftal.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑