Coaches mccar

Published on juni 1st, 2010 | by arnold pannenborg

Bondscoach Zuid-Afrika dumpt dikke McCarthy

Benni McCarthy zal zijn kunsten niet mogen vertonen op het WK. De spits is niet genoeg afgevallen en is door bondscoach Parreira buiten de Zuid-Afrikaanse WK-selectie gelaten.

Al jaren woedt er een hevige discussie over de prestaties van Benni McCarthy op en buiten het veld. Het enfant terrible van het Zuid-Afrikaanse voetbal ligt voortdurend overhoop met de voetbalbestuurders en coaches in zijn land.

Bondscoach Carlos Alberto Parreira was in eerste instantie niet van plan om de spits op te nemen in de voorbereidingen op het WK. Maar na pleidooien van onder andere de Zuid-Afrikaanse president ging de Braziliaan overstag. Hij had één eis: de te dikke McCarthy moest een paar kilootjes lozen.

Gewicht
Parreira gaf de spits tot 1 juni de tijd om zijn gewicht op orde te brengen. Dat is dus niet gelukt. Vandaag maakte de bondscoach de definitieve 23-koppige selectie bekend en McCarthy zit daar niet tussen.

Het Zuid-Afrikaanse nationale elftal kampte tijdenlang met een gebrek aan scorend vermogen. Nu de Bafana Bafana een oefenwedstrijd tegen Guatemala met 5-0 afsloten, lijkt dat probleem voorlopig van de baan. Twee spitsen, Katlego Mphela en Bernard Parker, pakten hun doelpunt mee.

Deze zaterdag presenteert Roadto2010 een uitgebreid dossier over de man die de Zuid-Afrikanen al jaren tot wanhoop drijft.

De selectie van Zuid-Afrika:

Doel: Moeneeb Josephs (Orlando Pirates), Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs), Shu-Aib Walters (Maritzburg United)

Verdediging: Matthew Booth, Siboniso Gaxa (beide Mamelodi Sundowns), Bongani Khumalo (SuperSport United), Tsepo Masilela (Maccabi Haifa), Aaron Mokoena (Portsmouth), Anele Ngcongoa (Racing Genk), Siyabonga Sangweni (Lamontville Golden Arrows), Lucas Thwala (Orlando Pirates).

Middenveld: Lance Davids (Ajax Cape Town), Kagisho Dikgacoi (Fulham), Thanduyise Khuboni (Lamontville Golden Arrows), Reneilwe Letsholonyane (Kaizer Chiefs), Teko Modise (Orlando Pirates), Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Steven Pienaar (Everton), MacBeth Sibaya (Rubin Kazan), Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs).

Aanval: Katlego Mphela (Mamelodi Sundowns), Siyabonga Nomvete (Moroka Swallows) en Bernard Parker (FC Twente).

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑