Coaches raje

Published on juni 2nd, 2010 | by arnold pannenborg

Ghanese internetters woest na nederlaag

Ondanks het foutje in de achterhoede kan Nederland tevreden zijn na de 4-1 overwinning op de Black Stars. In Ghana schreeuwen internetters moord en brand. ‘Weg met de coach. Wat een idioot.’

Al maanden verwachten de Ghanezen niets minder dan de WK-titel. Het uitvallen van Michael Essien is een domper en ook het feit dat meerdere oudgedienden kampen met fysieke klachten, is niet bevorderlijk voor de prestaties. Maar dat mag de pret niet drukken: de Black Stars zijn geweldig en zullen straks de titel opeisen.

Dat idee is in één klap aan gruzelementen geslagen na de afranseling in en door Nederland. Dankzij doelpunten van Kuyt, Van der Vaart, Sneijder en Van Persie is Oranje al 18 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat dat record ten koste ging van Ghana, is althans voor de bezoekers van Ghanaweb niet te verkroppen.

Rajevac
Uiteraard krijgt bondscoach Rajevac de grootste kritiek. ‘Wat heeft de coach gerookt?’ zo vraagt reageerder “Queen” zich af. ‘Hoe kun je nu Asamoah Gyan als eenzame spits in de aanval zetten?’ De Servische coach, die de laatste maanden een held in Ghana was, is nu alweer de gebeten hond. ‘Ontsla deze idioot,’ schrijft een ander.

Terwijl sommige reageerders stelden dat Nederland beter was en een enkeling vond dat Nederland de Ghanezen moest hebben omgekocht, geeft de meerderheid de eigen spelers ervan langs. ‘Ghana moet niet naar het WK. Ze spelen als oude wijven,’ schrijft de een.  ‘Ze moeten meer schietoefeningen doen,’ vindt een ander. En weer een ander: ‘Ghana moet ophouden met het dragen van dat stomme rode shirt.’

Opeele
Velen zijn het eens met de lokale coach Opeele Boateng, een man die op ieder radiostation zijn ongezouten mening verkondigt. Bondscoach Rajevac, zo zei hij, deed er verkeerd aan om Laryea Kingston en Emmanuel Agyemang Badu buiten de definitieve selectie te laten. Ook hoort Derrick Boateng niet bij de Black Stars, aldus de coach. ‘Helemaal gelijk in,’ zo reageerde “Flash”.

Overigens is er in Ghana een kleine relletje ontstaan naar aanleiding van het niet meenemen van Laryea Kingston. Nadat de voetballer zelf de bondscoach al verbaal te lijf ging, is nu ook zijn moeder in opstand gekomen. Woest was ze en dat liet ze weten ook in een telefoongesprek met de Minister van Sport. Ook zouden enkele leden van Kingston’s fanclub de compound van de minister hebben belaagd.

Naar verluidt hebben Kingston en de vijf andere afgevallen spelers wel een “gouden handdruk” meegekregen van 5.000 dollar.

Ayew
Terug naar de verloren pot van gisteren. De meeste spelers op het veld moesten volgens de reageerders onmiddellijk verdwijnen. Eén speler kon echter op goedkeuring rekenen: André Ayew, zoon van voetballegende Abedi Pele. ‘Die jongeman verdient onze bewondering. Hij is de enige speler die zijn volle best doet.’

De beste conclusie komt van Nana Sei: ‘Het ziet ernaar uit dat we nog niet klaar zijn.’

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑