Zuid-Afrika 2010 camnat

Published on juni 2nd, 2010 | by arnold pannenborg

Kameroens voetbal in dip

Voor de zesde maal op rij wisten de Ontembare Leeuwen geen wedstrijd winnend af te sluiten. In de oefenpot tegen Portugal gingen ze met 3-1 onderuit. Samuel Eto’o moest met rood van het veld.

Bondscoach Paul Le Guen liet zich echter niet echt negatief uit over de prestaties van zijn spelers. ‘We hadden een goede wedstrijd op zaterdag. We waren een beetje moe en het is geen verrassing dat we ten onder gingen tegen een van de favorieten op het WK,’ aldus de Fransman.

‘Het belangrijkste is dat Samuel Eto’o klaar is als het toernooi begint,’ zo voegde Le Guen eraan toe. ‘Hij had een week vakantie en moet zich nu gaan concentreren op het WK.’

Over Eto’o is de laatste dagen veel te doen geweest. Eerst dreigde hij het WK aan zich voorbij te laten gaan na kritiek van Kameroen’s voetballegende Roger Milla. ‘Ze moeten me respect tonen,’ zei hij onlangs.

Controle
Tijdens de wedstrijd tegen de Portugezen leek het erop dat de spits zichzelf niet onder controle heeft. Na twee gele kaarten moest hij al in de eerste helft van het veld en daarmee dupeerde hij zijn ploeg, die de wedstrijd met 3-1 verloor. Ook had hij het aan de stok met Portugal’s sterspeler Christiano Ronaldo.

Terwijl Eto’o zich duidelijk niet lekker voelde in het shirt van Kameroener, hadden zijn teamgenoten grote moeite om de draad op te pikken na diens rode kaart.

Bondscoach Le Guen loopt ondertussen niet over van het vertrouwen. Zeker niet als hij bedenkt dat de Kameroeners zich in een groep met Nederland, Denemarken en Japan bevinden. ‘Het wordt lastig om deze groep te overleven,’ aldus de coach. ‘We moeten nog tien dagen hard aan het werk maar we zullen er klaar voor zijn.’

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑