Zuid-Afrika 2010 essie

Published on mei 27th, 2010 | by arnold pannenborg

Tegenslag na uitvallen Essien

Michael Essien gaan niet mee naar het WK. De sterspeler van de Black Stars kampt met een blessure en haakt nu definitief af. Voor Ghana is het uitvallen van de middenvelder een zware dobber.

Vanmiddag maakte de Ghanese voetbalbond (GFA) het droevige nieuws bekend. De 27-jarige Essien, die al tijden last heeft van knie- en enkelblessures en al maanden niet meer gespeeld heeft, zal niet te bewonderen zijn op het WK Voetbal in Zuid-Afrika. De “Bizon” moet zeker tot en met juli rust houden.

Eerder liet bondscoach Milovan Rajevac nog weten hoe belangrijk Essien was voor de Black Stars. Nu slaat hij een andere toon aan. ‘Er zijn jonge spelers die heel graag zouden willen spelen,’ aldus de Servische coach.

Jongelingen
Het is waar dat Ghana de finale van de Afrika Cup 2010 bereikte met een selectie vol jongelingen. Essien viel toen gedurende het toernooi uit en ook andere vaste krachten waren niet van de partij. In de finale werden de Black Stars uiteindelijk verslagen door Egypte.

Maar een Afrika Cup is geen WK. Ghana zit in een groep met Duitsland en ook Australië en Servië zijn geduchte tegenstanders. Ongetwijfel zal de geroutineerde middenvelder juist in dit soort wedstrijden node worden gemist.

Gerechtigheid
De Duitsers zullen opgelucht adem halen. Onlangs schopte de Duits-Ghanese voetballer Kevin-Prince Boateng sterspeler Michael Ballack hard onderuit. Ook hij moet nu het WK missen. Het zal wellicht als gerechtigheid worden gezien dat ook de Ghanezen geen beroep kunnen doen op hun eigen Michael.

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑