Zuid-Afrika 2010 bafa

Published on juni 12th, 2010 | by arnold pannenborg

Gastland Zuid-Afrika speelt gelijk tegen Mexico

Het WK is redelijk goed verlopen voor Zuid-Afrika. Helaas voor het gastland won het niet van Mexico maar het vertoonde spel is toch reden voor een klein beetje vreugde.

Toegegeven, de kansen die de Mexicanen in de eerste helft verprutsten, waren legio. Maar toen was daar Siphiwe Tshabalala die na een geweldige pass doorstoomde op de keeper en het prachtig afrondde met een vlammend schot in de rechterbovenhoek.

Zuid-Afrika kwam dus voor in de tweede helft. Lange tijd mochten het gastland, en de aanwezige 85.000 toeschouwers in het Soccer City stadion, hopen op een mooie voetbalavond. Dat hadden de Zuid-Afrikanen nodig, zeker door de afwezigheid van Nelson Mandela.

Maar Rafael Marquez weigerde mee te doen aan een Afrikaans feestje. Met nog twaalf minuten op de klok maakte hij handig gebruik van chaos in de Zuid-Afrikaanse verdediging. Een vrije trap belandde zo voor zijn voeten en de Mexicaan aarzelde niet.

Mphela
Bondscoach Carlos Alberto Parreira kon het vervolgens niet geloven toen aanvaller Katlego Mphela in de laatste minuut de bal op de paal schoot. Dat was dé kans om de wedstrijd alsnog te winnen. Maar het moet gezegd: met een gelijkspel mag Zuid-Afrika best tevreden zijn, gezien het wedstrijdverloop.

Zuid-Afrika won dus niet, maar verloor ook niet. Nooit eerder kwam het voor dat het gastland de openingswedstrijd van een WK verloor. Dat record blijft staan.

Nu ook de tweede wedstrijd tussen Uruguay en Frankrijk in een gelijkspel eindigde, is alles mogelijk in Groep A.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑