Zuid-Afrika 2010 ivorr

Published on juni 25th, 2010 | by arnold pannenborg

Stunt van Ivoorkust blijft uit

Even leek Ivoorkust te gaan stunten. Binnen twintig minuten stond de ploeg al met 2-0 voor tegen de Noord-Koreanen. Daarna zakte het spel in en ook omdat Portugal en Brazilië niet tot scoren kwamen, liggen de Ivorianen uit het toernooi.

Ivoorkust maakte statistisch gezien nog kans op de achtste finales. Dan moesten de Olifanten wel minstens tien doelpunten voorbij de Noord-Koreaanse doelman zien te krijgen. Dat lukte vandaag niet, al begonnen de Ivorianen furieus aan de wedstrijd. Yaya Touré en Didier Drogba zorgden na iets langer dan een kwartier spelen voor een 2-0 stand.

Daarna gebeurde er lange tijd weinig. Ook de stand bij Brazilië – Portugal bleef ongewijzigd. Een 0-0 gelijkspel was voor zowel de Brazilianen als de Portugezen een prima eindstand.

Pas ver in de tweede helft legde Salomon Kalou er nog een doelpunt in. De Noord-Koreanen waren tegen die tijd allang moegestreden. Even leefden de Ivorianen op, maar al snel bleek dat het een zinloze exercitie zou worden. Zeven doelpunten scoren in tien minuten tijd, ga er maar aan staan.

Zware poule
En zo moest ook de laatste Afrikaanse kandidaat voor de volgende ronde buigen. Grootmachten Brazilië en Portugal gaan zonder al teveel problemen door, Ivoorkust baalt dat het net als vier jaar geleden alweer in zo’n zware poule is beland.

Het is dus officieel. Alleen Ghana is door naar de volgende ronde op het WK. Dat deden de Black Stars ook als enige op het WK 2006 in Duitsland. Algerije, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust en gastland Zuid-Afrika mogen ditmaal vroeg naar huis. Het is een trieste score voor het eerste WK op Afrikaanse bodem.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑