Organisatie jord

Published on november 10th, 2010 | by arnold pannenborg

Jordaan genomineerd voor hoge FIFA post

Danny Jordaan is genomineerd voor een positie binnen het uitvoerend comité van de FIFA. Jordaan heeft veel ervaring als voetbalbestuurder, onder andere als hoofd van het comité voor het WK 2010.

Jordaan is een bekend figuur in eigen land en ver daarbuiten. De 59-jarige Zuid-Afrikaan was verantwoordelijk voor de organisatie van het WK Voetbal dat eerder dit jaar in het meest zuidelijk gelegen Afrikaanse land werd gehouden.  Nu is Jordaan door zijn land voorgedragen voor een positie binnen FIFA’s hoogste besluitvormingsorgaan.

Twee van Afrika’s vier permanente posities binnen het uitvoerende comité worden aankomende februari opnieuw ter verkiezing gesteld. Een van deze posities is in handen van de Nigeriaan Amos Adamu. Hij is momenteel geschorst hangende een onderzoek naar een omkopingschandaal, dat naar buiten werd gebracht door de Engelse krant Sunday Times.

De andere plek wordt bezet door de voorzitter van de Ivoriaanse voetbalbond Jacques Anouma. Het is nog onduidelijk of Anouma zich opnieuw verkiesbaar zal stellen.

Bijdrage
Jordaan is de eerste die zijn kandidatuur bekend maakt. De organisatie van het WK zal ongetwijfeld in zijn voordeel werken. ‘Het is belangrijk voor me dat Afrika het gevoel heeft dat ik mijn bijdrage kan leveren,’ zo zei hij. Jordaan’s kandidatuur is vrij uniek omdat hij tracht tegelijkertijd een hoge positie binnen de Afrikaanse voetbalbond CAF als de FIFA te bemachtigen.

De Zuid-Afrikaan, al meer dan twee decennia een voetbalbestuurder, gaf aan steun te genieten van menig voetbalbond in Afrika. Die zijn hard nodig wil hij gekozen worden tijdens de verkiezingen van de Afrikaanse voetbalbond CAF in februari. Deze vinden plaats in Khartoum, Soedan.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑