Eq Guinee & Gabon 2012 bots

Published on december 1st, 2010 | by arnold pannenborg

Botswana bijna zeker naar Afrika Cup

Met al die beschuldigingen aan het adres van Issa Hayatou en andere bestuurders, zouden we bijna vergeten dat er ook goed nieuws uit Afrika komt. Botswana staat op het punt zich te plaatsen voor de aankomende Afrika Cup.

Met vijf gespeelde wedstrijden en 13 punten in de zak gaat Botswana fier aan de leiding in Groep K. De Zebra’s boekten knappe overwinningen op Tsjaad en Togo, en versloegen het grote Tunesië zelfs twee keer. Tunesië, kampioen in 2004, staat tweede met slechts zeven punten.

Nooit eerder plaatste Botswana zich voor de Afrika Cup. Eén overwinning in de laatste drie wedstrijden is voldoende om een historische prestatie neer te zetten.

Het is een opmerkelijk succes van Botswana, zo merkt ook BBC-verslaggever Ed Aarons op. Hij bezocht het zuidelijk geleden Afrikaans land en zag hoe slechts zeven spelers van het nationale elftal hun brood verdienen met de sport. Zij spelen allemaal in het rijke buurland Zuid-Afrika. De overige spelers zijn afkomstig uit de lokale competitie.

Tshosane
Bondscoach Stanley Tshosane is de gevierde man. Bij zijn aantreden in november 2009 was niet iedereen gecharmeerd van de coach. Het succes van het nationale elftal deed de kritiek verstommen. Het meest recente nieuws is echter dat Tshosane in de belangstelling staat van verschillende Zuid-Afrikaanse clubs. Daar zou hij zeker drie keer zoveel kunnen gaan verdienen.

Het zou jammer zijn. Onder Tshosane stegen de Zebra’s van de 127ste naar de 67ste positie op de FIFA ranglijst. De Afrika Cup lonkt. Het zou prachtig zijn om Afrika’s underdog te zien spelen in 2012.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑