Voetbal algemeen caf

Published on december 21st, 2010 | by arnold pannenborg

Eto’o weer beste van Afrika

Samuel Eto’o is op maandag voor de vierde keer in zijn carrière tot Afrikaans Voetballer van het Jaar gekroond. De Kameroener won het afgelopen seizoen met Inter Milaan de landstitel, beker en Champions League.

Nooit eerder won een Afrikaanse speler de titel vier keer. Eto’o was ook in 2003, 2004 en 2005 de beste voetballer van het continent. Toen stond hij onder contract bij clubs in Spanje.

Dit jaar liet Eto’o de Ivoriaan Didier Drogba en de Ghanees Asamoah Gyan achter zich. De Kameroener kwam zijn prijs persoonlijk ophalen tijdens een ceremonie in Caïro.

Gyan
Niet iedereen verwachtte dat Eto’o er met de titel vandoor zou gaan. Het was immers een WK-jaar en Asamoah Gyan bereikte daarin met de Black Stars de kwartfinales. De spits scoorde meermalen tijdens het toernooi, maar miste de belangrijke penalty in de laatste minuut tegen Uruguay.

Asamoah Gyan is overigens wel gekozen tot beste Afrikaanse voetballer door de bezoekers van de BBC site.

Coaches
Eto’o werd daarentegen gekozen door de coaches van de 53 Afrikaanse nationale elftallen. De verkiezing tot Afrikaans Voetballer van het Jaar wordt gezamenlijk georganiseerd van het Franse tijdschrift France Football en de Afrikaanse voetbalbond CAF.

Naast Eto’o leverde de ceremonie meer winnaars op.  Ghana werd gekozen tot Nationale Elftal van het Jaar. TP Mazembe werd, uiteraard, gekozen tot beste Club van het Jaar.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑