Christendom amulet

Published on mei 24th, 2006 | by arnold pannenborg

Pastoors verslaan… pastoors

De wegen van de Heer zijn ondoorgrondelijk, spiritueel, hemels. Soms, echter, leidt het pad van God langs… een aards voetbalveld.

Oog om oog, tand om tand, pastoor tegenover pastoor, en god tegenover zichzelf. Dat was de situatie afgelopen weekend in de regio Arusha in Tanzania, waar het pastorenteam van de Evangelische Lutherse Kerk (ELCT), Diocese, de strijd aanging met het collega-pastorenteam van ELCT Northern Diocese. De dienaren Gods zorgden voor een spannende wedstrijd, zo vonden de aanwezigen op de campus van de Moshi University College, waar het schouwspel plaatsvond.

Pastoor Mariki van de Northern Diocese zette zijn ploeg op voorsprong nadat zijn schot van 30 meter in het doel van de verbijsterde goalkeeper, pastoor Herbert Mkemwa, dwarrelde. Diocese, dat nu tegen een 1-0 achterstand aankeek, liet zich echter niet uit het veld slaan. Nog voor de rust kopte pastoor Meing’aro Saning’o op aangeven van pastoor Seth Sululu de bal vlijmscherp tussen de palen.

Verlossing
In de tweede helft liepen de spanningen op. Het massaal toegestroomde publiek hield zich uitsluitend bezig met de volgende vraag: winnen de pastoors, of winnen de pastoors? De verlossing kwam van pastoor George Mwakanyemele van Diocese, die in de 84ste minuut de bal op overtuigende wijze in het net van de tegenstanders joeg. Eindstand: 2-1.

Op 28 mei is de return wedstrijd. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat – met de hulp van God – een van de twee teams zal zegevieren!

Foto: het geluksamulet van ‘man of the match’ pastoor George Mwakanyemele.

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑