Ghana 2008 appia

Published on januari 21st, 2008 | by arnold pannenborg

Black Stars hopelijk ‘fysiek en spiritueel in balans’

appiaGod ziet alles en kan waar nodig een handje helpen. Als heel Ghana collectief aan het bidden slaat, is de Afrika Cup titel voor Ghana in de pocket. Dat is de strekking van de ingezonden brief van George Debrie uit Tamale in de Daily Graphic.

‘Om goed beslagen te ijs te gaan,’ zo begint hij zijn enigszins spirituele oproep aan zijn landgenoten, ‘is het handig eens goed te kijken naar de spirituele voorbereidingen van de Black Stars. Het Goede Boek zegt dat een slechte balans een zonde is in de ogen van God en ik hoop dat wij de balans hebben weten te vinden tussen het fysieke en het spirituele.’

‘Wat gebeurt in de fysieke wereld gebeurt allereerst in de spirituele wereld,’ vervolgt George. ‘Daarom verzoek ik alle Ghanezen om het toernooi aan de Almachtige over te dragen. Ik weet dat Ghanezen individueel bidden, maar ik stel nederig voor dat wij Ghanezen bidden als collectief. Ik roep alle Christelijke kerken en Moslim organisaties op om speciale gebedensessies te houden.’

Geesten
‘Tot slot richt ik me tot alle aanhangers van onze traditionele religies om de noodzakelijke ‘traditional benediction’ en offeringen uit te voeren en daarbij de daartoe bestemde spreuken uit te spreken, zodat ze de goede geesten van de juiste voorvaderen van dit land oproepen om het succes veilig te stellen.’

De voorvaderen die Ghana bijstaan in hun zucht naar een Afrika Cup titel? Geen wonder dat het gastland zo vaak wint in Afrika.

Foto: Ook voor de geblesseerde Stephen Appiah wordt gebeden. Aan de kant van de weg tussen Accra en Tema heeft een groepje Ghanezen een altaar opgezet voor Appiah en de andere Black Stars, inclusief zilveren voetbalbekers die Appiah zelf schijnt te hebben gewonnen in zijn jonge jaren. Volgens de eigenaar althans.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑