Ghana 2008 ghanafa

Published on februari 20th, 2008 | by arnold pannenborg

Black Stars Mini en Maxi

ghanafaZe staan achteloos geparkeerd op het terrein van de Ghanese voetbalbond GFA, in Accra. Spelersbussen, in alle soorten en maten, en ter meerdere ere en glorie van de Black Stars.

Op dinsdag 19 februari bevind ik me op het terrein van de Ghana Football Association (GFA) voor een afspraak met een lid van de Board of Directors van topclub Asante Kotoko. In de hoek staat een spelersbus van het Ghanese nationale elftal. Is dit de officiele bus van de Senior Black Stars? Vast niet. Het geval is veel te klein en te lief.

Het kan niet anders of deze mini-uitvoering van een spelersbus is bestemd voor het juniorenteam van Ghana.

black stars mini

Op vrijdag 8 februari bevind ik me op het vliegveld van Kumasi voor een binnenlandse vlucht richting Accra. We vliegen met de Ghanese maatschappij CityLink. Opeens staat daar een menigte dolenthousiaste Ghanezen voor de ingang van de (bijzonder kleine) terminal. De reden? De halve finales zijn voorbij en Ghana heeft verloren van Kameroen. En dus reizen de Ghanese Black Stars af naar Kumasi voor de troostfinale tegen Ivoorkust.

Voor de inwoners van Kumasi is dit de eerste en enige keer dat hun helden in hun stad te zien zijn. Ik vang een glimp op van de spelers. En van de spelersbus. De maxi-versie.

bs maxi

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑