Duitsland 2006 no image

Published on juli 6th, 2006 | by arnold pannenborg

‘Vloek rust op Afrika’

Waarom lukt het Afrika maar niet om ver te komen op het WK? Was Pele met zijn beroemde uitspraak te optimistisch? Is Afrika niet goed genoeg voor het grootste internationale voetbaltoneel? Of rust er een vloek op het continent?

Volgens een columnist in de Oegandese krant The Monitor ligt het aan het laatste. Een vloek. Tenminste, dat tekende hij op uit de mond van een collega op het werk. ‘Zelfs wanneer Ghana beter voetbalt dan Brazilie, dan nog kunnen ze het doel niet vinden, omdat ze afkomstig zijn van het vervloekte continent,’ aldus zijn collega.

Afrika, zo gaat de man verder, is niet alleen vervloekt in de voetballerij. ‘Afrika is behept met vele natuurlijke bronnen maar is nog altijd het armste continent op aarde. Afrikanen sterven aan AIDS. Ze sterven van de honger, terwijl ze op het meest vruchtbare grondgebied van de planeet wonen. Onze leiders zijn corrupt en we hebben geeneens voldoende electriciteit in het jaar 2006.’

Graag snel de koppen bij elkaar steken, wat geld bijeen rapen, en de juiste witch-doctor opsporen. Het volgende WK is al over vier jaar. En een vloek kunnen we dan even niet gebruiken.

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑