Afrikanen in Europa no image

Published on mei 23rd, 2008 | by arnold pannenborg

Kanu en Muntari hot, Drogba en Essien not

Hij was al een van de helden tijdens de Afrika Cup in eigen land door meerdere malen namens de Ghanezen te scoren. Aan het eind van het reguliere voetbalseizoen kwamen daar een paar droomdoelpunten én een Engelse prijs bij voor Sulley Muntari. Samen met Nwankwo Kanu, de Nigeriaanse veteraan die aan een indrukwekkende comeback bezig is, haalde de Ghanese aanvaller op zaterdag 17 mei de gewilde FA Cup voor Portsmouth binnen.

Muntari, die via Liberty Professionals en Udinese in de Engelse Premier League geraakte, had zijn aandeel door het enige doelpunt te scoren in de wedstrijd tegen landskampioen ManUnited en zijn team naar de halve finale te loodsen. En Kanu scoorde op zijn beurt het enige doelpunt in de finale. Muntari en Kanu zijn de helden van Portsmouth.

Enkele dagen later ging het volledig mis voor twee andere Afrikaanse stervoetballers. Didier Drogba en Michael Essien zagen hoe niet Chelsea maar tegenstander ManUnited er met de Champions League titel aan de haal ging en daar waren zij tot op zekere hoogte debet aan. Zo liet Essien Cristiano Ronaldo ongestoord de 1-0 binnen koppen en werd Drogba met rood van het veld gestuurd. Woensdagavond 21 mei was, kortom, niet de avond van de Ghanees en de Ivoriaan.

Met Drogba, die toch al ongelukkig is in Londen na het vertrek van José Mourinho, begint overigens de grote zomerverhuizing van de Afrikaanse spelers. Hij gaat bijna zeker weg bij Chelsea, en Emmanuel Adebayor zegt hoogstwaarschijnlijk zijn club Arsenal eveneens gedag. En dan is er nog Samuel Eto’o , die ook dit seizoen nauwelijks aan spelen is toegekomen en door zijn club Barcelona op de transferlijst zal worden gezet.

En het mooie is, iedereen wil ze hebben. Ze zijn hot tegenwoordig, die Afrikaanse voetballers.

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑