Afrikanen in Europa no image

Published on juli 20th, 2008 | by arnold pannenborg

Fans van Olympique Marseille willen Drogba terug

Per week strijkt hij een astronomisch salaris op en ook zijn transferbedrag loopt waarschijnlijk in de miljoenen euri. Voordat je Didier Drogba bij het Engelse Chelsea weg kunt halen en in zijn levensonderhoud kunt voorzien, moet je dus behoorlijk wat flappen op tafel kunnen leggen. En die flappen heeft Olympique Marseille niet. Maar de supporters geven het niet zo snel op.

Een tijdje geleden richtte een fan van de Franse club een website op. Hierop konden de supporters een donatie doen met als doel het terughalen van Drogba naar de Franse havenstad. Actie “Drogbathon” is zo’n succes dat de website vanwege de drukte al meermalen uit de lucht is (gegaan). Afgelopen woensdag stond de teller op het magistrale bedrag van 2.138.391 euri. En het eind is nog niet in zicht.

Dolgraag wil voorzitter Papa Diouf sterspeler Didier Drogbaterughalen naar zijn club Olympique Marseille. Daar, in de Fransehavenstad, werd de Ivoriaanse spits groot en speelde hij zich in dekijker van de grote clubs in Europa.  Nu het er alle schijn van heeft dat Drogba weg wil uit Stanford Bridge, staan de clubs in de rij om de sterke voetballer een contract onder de neus te steken. Een contract, echter, dat door slechts weinig clubs kan worden ingewilligd. Barcelona misschien. Of AC Milan. Of het Inter van Drogba’s grootste fan José Mourinho.

Olympique Marseille is weliswaar één van de topclubs in de Franse competitie, maar een voetballer van het kaliber Drogba is helaas toch een maatje te groot. In financiële zin dan. Enkele tientallen miljoenen euro’s voor de transfer heeft de Franse club niet. En toch willen de inwoners van Marseille niets liever dan de terugkeer van de Ivoriaan op het veld in het Stade Vélodrome. En als de club het financieel niet aankan, dan zullen de supporters zelf een handje moeten helpen. En aan supporters heeft Olympique Marseille geen gebrek.

Zo’n 30.000 supporters gaven dan ook gehoor aan de oproep van de fan die de actie “Drogbathon” in het leven riep. Zij doneerden tot op heden meer dan twee miljoen euro op de website www.didier-revient.com. Peanuts natuurlijk vergeleken met de ongeveer 35 miljoen transferkosten die aan Drogba verbonden zijn. Maar volgens de supporters is het initiatief niet bedoeld om daadwerkelijk het benodigde bedrag bijeen te krijgen, maar meer om Drogba op de hoogte te brengen van hun wensen.

Voorzitter Papa Diouf is aangenaam verrast door de actie van de supporters. De Senegalese oud-journalist moet er echter ook wel een beetje om lachen. ‘Ik weet wat hij bij Chelsea verdient,’ riep hij al uit. Met andere woorden: leuke maar kansloze actie.

De nieuwe coach van Chelsea, Luiz Felipe Scolari, schijnt Drogba overigens voor ‘200 procent’ te willen behouden. En met de interesse van andere clubs dient er natuurlijk opnieuw over het salaris van de Ivoriaan onderhandeld te worden. Volgens geruchten is Chelsea bereid om Drogba’s wekelijkse salaris te verdubbelen tot 130.000 pond.

Zelfs als alle inwoners van Marseille een gulle donatie doen, zijn ze bij lange na niet in staat om Drogba structureel in zijn onderhoud te kunnen voorzien.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑