Competities no image

Published on juli 23rd, 2008 | by arnold pannenborg

Voetballers gebruiken condooms als sokken

Dat veel Afrikaanse voetballers er nogal wat meisjes op nahouden, is natuurlijk geen nieuws. Dat ze vaak geen condooms gebruiken, is ook niet bepaald een eye opener.

In Zuid-Afrika maken de voetballers wél optimaal gebruik van de voordelen van condooms. Ze zijn namelijk uitstekend geschikt om de boel 90 minuten lang hoog te houden. Sokken, welteverstaan.

Volgens de Cape Argus hebben voetballers in Kaapstad een ‘innovatieve manier’ gevonden om condooms te gebruiken. Als onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijd trekken deze ‘creatieve sportmannen’ condooms om de benen zodat hun sokken niet zo snel vanaf de knieën naar beneden zakken. Zo hoeven de voetballers niet de hele wedstrijd dat vervelende ritueel van het omhoog trekken van de sokken te ondergaan.

Ene Sivuyile Nqawe van een provinciale voetbalbond benadrukt dat het niet de bedoeling is van de voetballers om ‘het beschermende gereedschap’ in diskrediet te brengen. Integendeel: ‘condooms helpen de voetballers die geen dure sokken met elastieken kunnen betalen in hun streven om toekomstige voetbalsterren te worden.’ Volgens Nqawe is het gewoon ‘een creatieve methode die werkt’. ‘Je scheurt het pakje open, pakt de condoom en rekt ‘m uit. En dan rol je ‘m via je voet naar boven.’

Voordeel van de condooms is dat ze gratis zijn in Zuid-Afrika. En zo ontstaat er een geheel nieuw ritueel vlak voor de wedstrijd, eentje zonder hekserij en zwarte magie. Bandile Nginingini, speler van de Young Cosmos, haalt altijd vier condooms op bij de drogisterij vlak voor het weekend. Andere voetballers nemen zelfs hele pakken condooms mee naar het veld – voor zichzelf en hun teamgenoten.

‘Ik zou willen dat we normale sokken konden betalen,’ aldus Nginingini. ‘Dan konden we hiermee stoppen en de condooms gebruiken waarvoor ze uiteindelijk bedoeld zijn.’

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑