Traditioneel kin

Published on september 8th, 2012 | by arnold pannenborg

Vrouw Kingson biecht beheksing op

Tijdens een bizar optreden op televisie heeft de vrouw van de Ghanese keeper Richard Kingson opgebiecht haar man te hebben behekst. Het zou een verklaring zijn voor de rampspoed die de doelman sinds 2010 is overkomen.

Als je alle roddel en achterklap moet geloven, komt beheksing veelvuldig voor in Ghana – en in de rest van Afrika. Voetballers vrezen dagelijks voor een vloek waardoor hun geluk wordt afgenomen en/of ze plotseling een ernstige blessure oplopen. In het ergste geval zou het zelfs leiden tot de dood van de speler in kwestie.

Richard Kingson is al jaren vaste waarde in het doel van het Ghanese nationale elftal. Tijdens het WK in 2010 verdedigde hij het doel tot aan de kwartfinales aan toe. Maar Ghanezen debatteren al maanden over het opvallende feit dat na Zuid-Afrika de klad gekomen is in Kingson’s internationale carrière. Dat wil zeggen, ze speculeren er op los over de oorzaken ervan.

Nu is daar een geloofwaardige verklaring, althans in de ogen van Ghanezen. De vrouw met wie de keeper na het WK is getrouwd, heeft voor de ogen van de camera’s toegegeven dat ze haar man heeft behekst. Een en ander heeft ertoe geleid dat de keeper nauwelijks nog aan de bak komt bij zowel zijn club als het nationale elftal.

Niet alleen is Kingson voetbaltechnisch in een dal geraakt, ook tussen de lakens schijnt hij volgens zijn vrouw niets meer te presteren. Niet verwonderlijk, de vloek zou hem impotent hebben gemaakt.

Kingson’s vrouw deed de openbaring in een soort trance tijdens een live-uitzending van Emmanuel TV, dat eigendom is van de populaire en schatrijke Nigeriaanse pastoor TB Joshua. Na de biecht zou de pastoor haar hebben gesommeerd alle geheimen te openbaren, waarna hij voor haar zonden bad.

Omdat Emmanuel TV miljoenen kijkers aan zich weet te binden, verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. Op Facebook gingen fans helemaal los. Uiteindelijk noopte het Kingson zelf ook te reageren op het nieuws. Dat deed hij op passende wijze – ook via Facebook. Hij plaatste zeer recentelijk de volgende korte maar krachtige update. ‘Mijn vrouw is geen heks.’

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑