Ghana 2008 hay

Published on februari 6th, 2008 | by arnold pannenborg

‘Drogba prijs onthouden’

Dat Frédéric Kanouté een paar dagen terug tot Afrikaans Voetballer van het Jaar 2007 is gekroond, deed bij vele voetbalkenners de wenkbrauwen fronsen. Terecht, zegt Didier Drogba.

Drogba, winnaar van de titel in 2006, claimt dat de organisator van het evenement, de Afrikaanse voetbalbond CAF, hem van tevoren had gebeld om te zeggen dat hij zijn titel met succes had weten te verdedigen. Ofwel: Drogba zou opnieuw Afrikaans Voetballer van het Jaar worden. Drogba wilde echter niet meewerken aan het voorwaarde om de galabijeenkomst op 1 februari bij te wonen.

Kwartfinale
Voor Didier Drogba kwam de galabijeenkomst zeer ongelegen. Weliswaar ligt Lomé op een half uurtje vliegen van Accra, de Ivoriaanse Olifanten moesten twee dagen later hun kwartfinale wedstrijd tegen Guinea afwerken. Drogba wilde zijn teamgenoten niet in de steek laten en gaf door dat hij niet aanwezig zou zijn tijdens de prijsuitreiking.

‘Ze (CAF) vertelden mij dat de regels van de prijsuitreiking gewijzigd zouden worden als ik niet naar Lome zou komen,’  aldus Drogba. ‘In dat geval zou de prijs gaan naar de runner-up.’ Dat bleek Frédéric Kanouté te zijn.

Overleden
Voor Drogba was het onacceptabel dat een prijsuitreiking plaatsvond tijdens de Afrika Cup. ‘Ik weigerde omwille van mijn teamgenoten,’ zei Drogba. ‘Je organiseert zo’n evenement niet vlak voor de kwartfinales. Bovendien ging ik niet omdat de zoon van onze voormalige bondscoach zojuist is overleden.’ Ulrich Stilieke trok zich vlak voor aanvang van het toernooi terug als bondscoach nadat zijn zoon in een coma was geraakt.

Voor Drogba hoeft de verkiezing van Afrikaans Voetballer van het Jaar niet meer. ‘Deze houding is slecht voor het imago van Afrika en ik trek me terug als kandidaat voor de komende verkiezingen.’

De CAF en winnaar Frédéric Kanouté hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑