Organisatie hotel

Published on mei 5th, 2010 | by arnold pannenborg

Super Eagles moeten boete betalen

Amper 37 dagen voor het WK heeft de Nigeriaanse voetbalbond besloten om van hotel te veranderen. Het eerder geboekte hotel voldoet niet aan alle veiligheidseisen. Nigeria moet een boete van 125.000 dollar betalen.

Vorig jaar sloot de Nigeriaanse voetbalbond een deal met het Hampshire Hotel in Durban. Dit hotel, dat niet op de FIFA-lijst van officieel goedgekeurde onderkomens voorkwam, zou de uitvalsbasis worden van het Nigeriaanse nationale elftal gedurende het WK.

Recentelijk inspecteerden leden van de bond samen met de sportminister en bondscoach Lars Lagerbäck het hotel opnieuw. Zowel de minister als de bondscoach hadden het hotel nooit eerder gezien. Beiden keurden de accommodatie af. Het hotel zou niet aan de veiligheidseisen voldoen en het zwermde er volgens de lokale krant This Day van de muskieten.

Aanpassingen
Sani Lulu, voorzitter van de voetbalbond, gaf daarop tekst en uitleg. ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan bij het bepalen van de accommodatie. Toen we eind vorig jaar het hotel boekten, eisten we dat er enkele aanpassingen zouden worden gedaan. Dat is niet gebeurd.’

Bondscoach Lagerbäck koos daarop voor een andere locatie. De Super Eagles zullen straks hun intrek nemen in het Protea Waterfront Hotel.

Schadevergoeding
Het management van Hampshire was niet blij met de annulering. Samen met FIFA partner Match is het Nigeriaanse ministerie van Sport tot een overeenstemming gekomen met het hotel. ‘Het hotel en Nigeria hebben besloten om de gemaakte kosten onderling te verdelen,’ aldus Lulu. Het betekent dat Nigeria 125.000 dollar aan schadevergoeding zal betalen.

Volgens Match, dat in opdracht van de FIFA de accommodaties verzorgt, is de Nigeriaanse delegatie vorig jaar langs alle door FIFA goedgekeurde hotels geleid. De leden kozen echter op eigen houtje voor het Hampshire Hotel.

Fiasco
De sportminister zal binnenkort een rapport naar de regering sturen. De verwachting is dat enkele leden van de voetbalbond zich zullen moeten verantwoorden met betrekking tot dit fiasco. Regeringsfunctionarissen spraken reeds over een “onacceptabele” en “schandelijke” gang van zaken.

De voorbereidingen van Nigeria op het WK verlopen allesbehalve voorspoedig. Eerder werd een trainingskamp in Londen afgelast. Volgens de bond zijn nu wel alle vriendschappelijke wedstrijden voor de komende tijd geregeld. Tegenstanders zijn IJsland, Colombia en Noord-Korea.

Renovatie
Ook andere WK-deelnemers hebben problemen met hun accommodatie. Zo bezocht de Braziliaanse coach Dunga Zuid-Afrika onlangs om te controleren of de renovatie van het hotel van de seleção op tijd klaar zou zijn. Het vijfsterren Hotel Fairway in Randburg, net buiten Johannesburg, wordt namelijk nog gerenoveerd en moet volgende week klaar zijn.

Vorige maand bleek dat het spelershotel van de Duitsers, net buiten Pretoria, niet bleek te beschikken over de nodige vergunningen. De Duitse voetbalbond heeft in een verklaring aangegeven dat zij niet de intentie hebben om van hotel te veranderen.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑