Zuid-Afrika 2010 ghafan

Published on juni 26th, 2010 | by arnold pannenborg

Ghanese regering roept fans terug naar huis

Ghana moet het op zaterdag stellen zonder de befaamde Twaalfde Man. Een slordige duizend Ghanese fans zijn op last van de regering teruggeroepen. Er is niet voldoende geld om ze nog langer in Zuid-Afrika te laten blijven.

Het is een domper voor de Ghanese Black Stars maar natuurlijk vooral voor de supporters zelf. Sommige van hen zullen zelfs op zaterdag, vlak voordat de achtste finale wedstrijd tegen de Verenigde Staten begint, op het vliegtuig terug naar huis stappen.

De duizend fans waren in het WK-gastland op kosten van de Ghanese regering. Zij hebben het team tijdens de drie wedstrijden in de groepsfase vanaf de tribunes aangemoedigd. De regering nam de kosten voor visums, accommodaties, eten, medische voorzieningen, vervoer en tickets voor de wedstrijden voor haar rekening.

Budget
Aan deze situatie komt abrupt een einde, nu de regering bekend maakt dat het budget niet langer toereikend is. Uit een statement van de regering blijkt dat ‘de staat een budget had gemaakt voor 15 dagen en ondanks het feit dat Ghana zich voor de achtste finale heeft geplaatst, is het noodzakelijk om de supporters terug te roepen. De regering wil binnen het budget blijven.’

In Ghana is er kritiek op de actie van de regering. Niet omdat de fans nu terug naar huis moeten, maar omdat sommige Ghanezen zich afvragen wat het hele grapje überhaupt heeft gekost. De regering heeft al gezegd alle kosten die aan de fans zijn gespendeerd openbaar te maken.

Zaterdagavond om 20.30 uur treden de Black Stars aan tegen de Verenigde Staten.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑