Corruptie, omkoping en fraude niger

Published on juli 5th, 2010 | by arnold pannenborg

Nigeriaanse bondsofficials ontslagen na WK-debacle

Dit weekend zijn twee voorname Nigeriaanse bondsofficials de laan uitgestuurd. Het gaat onder andere om bondsvoorzitter Sani Lulu. De FIFA geeft het land tot en met maandagmiddag de tijd om de zaken op orde te brengen.

De bondsofficials zijn door de Nigeriaanse voetbalbond ontslagen. Het gaat om bondsvoorzitter Sani Lulu en om vice-voorztter Amanze Ugbulam. Vooral Lulu ligt in eigen land al jaren onder vuur. De ontslagronde is een direct gevolg van de dramatische prestaties van de Super Eagles op het WK in Zuid-Afrika.

Met het gedwongen vertrek van de twee prominente voetbalbestuurders wil de voetbalbond haar verontschuldigingen aanbieden aan het Nigeriaanse volk. De bond kondigde tevens ‘urgente stappen aan om de malversaties binnen het voetbal op te lossen’.

Goodluck
Met de grote schoonmaak probeert de voetbalbond in een goed plaatje te komen bij president Jonathan Goodluck. De kersverse president van Nigeria legde het nationale elftal hoogstpersoonlijk een schorsing van twee jaar op. De Super Eagles mogen de komende jaren zodoende niet meedoen aan internationale toernooien.

Het Nigeriaanse Huis van Afgevaardigden keurde een motie goed waarin de president dringend werd gevraagd de schorsing op te heffen.

FIFA
Het besluit van de president is niet in goede aarde gevallen bij de wereldvoetbalbond FIFA, dat een inmenging van politiek in voetbalaangelegenheden verafschuwt. De FIFA heeft Nigeria tot maandagmiddag 18.00 uur de tijd gegeven om de zaken recht te trekken. Gebeurt dat niet, dan zullen de Nigerianen voor onbepaalde tijd worden geschorst.

Dat betekent niet alleen een schorsing voor het nationale elftal en clubs in het land, maar ook een stopzetting van financiële hulp. Ook zal het Nigeriaanse scheidsrechters niet zijn toegestaan om internationale wedstrijden te fluiten.

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑