Coaches ot

Published on juni 11th, 2006 | by arnold pannenborg

Coach Togo neemt ontslag

Otto Pfister heeft ontslag genomen als coach van Togo vanwege de ruzie over de bonussen. ‘Ik geef mijn werk als coach op,’ laat hij weten. ‘De spelers boycotten de training en daarmee is de basis van mijn werk verdwenen.’

Een paar dagen geleden meldde de BBC nog dat het gesteggel over het geld was opgelost, nadat de voorzitter van de Togolese voetbalbond, Rock Gnassingbe, persoonlijk was overgevlogen naar Duitsland voor de onderhandelingen. Rock bood de spelers ieder 155.000 dollar voor deelname aan het WK, een extra 39.000 dollar per overwinning, en de helft daarvan voor een gelijkspel.

Het mocht niet baten. Blijkbaar zijn de spelers onvermurwbaar.

Probleem
Opvallend is dat Pfister niet de spelers de schuld geeft (die je zo op het eerste gezicht als geldwolven zou kunnen bestempelen), maar juist de Togolese voetbalbond. ‘Toen ik aantrad als manager van Togo, beloofden zij me dat het probleem met de bonussen nog voor het WK zou worden opgelost.’

‘Dat is niet gebeurd, dus ik heb besloten met onmiddellijke ingang te stoppen. Dit heeft de droom van mijn leven vernietigd,’ voegde Pfister eraan toe.

De Duitse coach nam afgelopen maart het roer over van Stephen Keshi, die populair was onder sommige spelers, maar door de bond werd ontslagen. De voormalige assistent-coach Kodjovi Mawuena zal de honneurs waarnemen als Togo voor haar eerste groepswedstrijd aantreedt tegen Zuid-Korea op dinsdag 13 juni.

Duitsland
Inmiddels heeft de minister-president van Togo, Edem Kodjo, te kennen gegeven te zullen afreizen naar Duitsland voor de laatste onderhandelingen.

Update 1: Winfried Schafer is in onderhandelingen met de Togolezen om de zaken als coach waar te nemen voor in ieder geval de wedstrijd tegen de Zuid-Koreanen.

Update 2: Otto Pfister keert hoogstwaarschijnlijk terug als hoofdcoach van Togo, zegt hij zelf, maar officials van de bond zeggen van niet.

Update 3: Mijn eerdere negatieve berichtgeving over de ‘hebzuchtigheid’ van de spelers inzake de bonussen moet misschien enigszins worden herzien. Het schijnt dat de spelers zulke bonussen reeds was toegezegd, dat zij al tijden sowieso geen cent hebben gezien, en dat de bond dus eigenlijk gewoon te laat is met het overmaken van het beloofde geld.

Tags: , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑